ЗСУ на Таврійському напрямку знищили роту окупантів і 20 одиниць техніки - Тарнавський

Українські воїни на Таврійському напрямку протягом доби знищили близько роти окупантів і 20 одиниць техніки. Про це 12 травня в Telegram повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 752 вогневих завдання. Мова про контрбатарейну боротьбу і про роботу по планових цілях, виявлених раніше. Втрати ворога вбитими і пораненими склали понад роту. Знищено та пошкоджено 25 одиниць озброєння та військової техніки", - повідомив командувач.

Зокрема, йдеться про чотири БМП, один БТР, чотири системи РСЗВ БМ-21 "Град", два безпілотники Zala, ЗРК "Тор-М2", МТЛБ, броньовану ремонтно-евакуаційну машину та автомобільну техніку. Також було знищено три склади боєприпасів противника.

Тарнавський підкреслив, що росіяни зосереджують свої основні зусилля на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Наші воїни відбили 18 атак на цих ділянках і змусили ворога відійти.

Також окупанти вдаються до нанесення ударів силами оперативно-тактичної та армійської авіації. Загарбники застосовують танки, РСЗВ і ствольну артилерію під час обстрілу позицій українських підрозділів і населених пунктів, що межують із лінією зіткнення. Загалом, на таврійському напрямку протягом доби зафіксовано 428 обстрілів.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що ЗСУ почали "формувати" операції для контрнаступу.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті