ЗСУ на Таврійському напрямку знищили понад 2 роти окупантів

Українські воїни на Таврійському напрямку вивели з ладу понад дві роти окупантів. Про це 9 липня в Telegram повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Продовжуємо знищувати росіян на Таврійському напрямку. Артилерійські підрозділи Сил оборони протягом доби виконали 1437 вогневих завдань. За останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали понад дві роти", - повідомив генерал.

Також на цьому напрямку сили оборони знищили 23 одиниці військової техніки окупантів. Зокрема, підтверджено знищення двох танків, однієї РСЗВ "Торнадо", однієї РСЗВ "Град" та кількох одиниць автомобільної техніки.

У повітрі наші захисники знищили три безпілотники - "Орлан-10", "Мерлін" і "Гранат-1". Найбільших же втрат окупанти зазнали в артилерії - йдеться про одну САУ 2С19 "Мста-С", три САУ 2С3 "Акація", одну САУ 2С7 "Півонія", дві САУ 2С5 "Гіацинт-С" та одну САУ 2А36 "Гіацинт-Б".

Також наші воїни знищили три склади боєприпасів, один пункт управління і два зенітно-ракетні комплекси.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сирський повідомив про успіхи ЗСУ під Бахмутом і показав роботу українських снайперів.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті