ЗСУ контратакують та мають значні успіхи на Лимано-Купянському напрямку

Збройні сили України продовжують вести контрнаступальні дії на Харківському напрямку та здобули суттєвих успіхів на ділянці Куп'янськ-Лиман. Про це в ефірі телемарафону 9 грудня повідомив речник 21-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Сергій Дібров.

За його словами, бійці цієї бригади знаходяться у південній частині Лимано-Куп’янському напрямку та продовжують стримувати ворога.

"Продовжуємо контратакувати. Можна сказати, що досягаємо досить значних успіхів у цьому. Проте ситуація досить складна, ворог хоче хоч якихось досягнень на нашій ділянці, але поки це йому не вдається", - сказав Дібров.

Він додав, що загарбники використовують погану погоду для посилення наступу на позиції українських військових. Проте техніку тут майже не використовують.

"Їхні танки, бронемашини є пріоритетними цілями для нашого ураження. Наші FPV-дрони щодня по ним влучають. Тому ворог звів використання техніки до мінімуму. Основна їхня бойова сила зараз – це піхота. Її завезли в порядку ротації кілька тижнів тому. Така, що менше цінна російському керівництву – як розхідний матеріал", - зазначив речник.

Як повідомлялося, прикордонники ударили по росіянам дроном, який раніше у них перехопили.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті