Зі спортсменів і тренерів в Україну не повернулося 309 осіб - Мінспорту

З початку повномасштабного вторгнення РФ з України виїхали та не повернулися 309 спортсменів та тренерів – це 3,41% від кількості тих, хто за цей час виїжджав за кордон. Про це повідомило Міністерство молоді та спорту на запит "Фокусу", пише видання 22 листопада. 

"Не повернулися в Україну з різних причин 247 спортсменів і тренерів з олімпійських видів спорту та 49 спортсменів і 13 тренерів з неолімпійських. Мінспорту і спортивні федерації погрожують ухилянтам виключенням зі складу національних збірних і позбавленням спортивних звань", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що спортсменам дозволено виїжджати з України, аби представляти країну на змаганнях і зборах. З 24 лютого 2022 року до 15 листопада 2023 року цим правом скористалися 9058 спортсменів та їхніх тренерів, повідомило Мінмолодьспорту.

"У разі порушення умов, визначених зобов'язанням щодо термінів повернення в Україну, Мінмолодьспортом спільно зі спортивними федераціями опрацьовується питання щодо виключення таких осіб зі складу національних збірних команд України та позбавлення їх спортивних звань", – пояснює міністерство.

Раніше повідомлялось, що Кабмін призначив тимчасового керівника Міністерства молоді та спорту.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті