Мешканцю Бєлгорода суд обмежив свободу на два роки за напис на стіні "Нет войне. Путин - убийца"

У російському Бєлгороді суд на два роки обмежив свободу Василю Дев'ятову за антивоєнну графіті на автобусній зупинці. Йому заборонили залишати квартиру з 22:00 до 6:00, - повідомляє "Настоящее время" з посиланням на видання Sota.

Згідно з повідомленням, інцидент стався ще 25 лютого. Дев'ятов написав на зупинці "Нет войне. Фашизм – это Россия. Путин – убийца". Його скрутили перехожі, потім повалили на землю та утримували до приїзду поліції.

Наступного дня на нього завели кримінальну справу за частиною 2 статті 214 КК РФ ("вандалізм за мотивами політичної, ідеологічної, расової, національної або релігійної ненависті або ворожнечі або за мотивами ненависті або ворожнечі щодо будь-якої соціальної групи").

Адвокат Руслан Лапшин вважає, що у справі немає ознак, які кваліфікують дії Дев'ятова як заклики до національної, расової чи ідеологічної ворожнечі.

Адвокат розповів, як поліцейські доводили, що у своєму повідомленні Дев'ятов говорив саме про президента РФ. "Як зрозуміти, що "Путін" - це президент Росії Володимир Путін? Оперуповноважений просто виписав довідку: "Громадянином Путіним є президент РФ Путін Володимир Володимирович". Я вперше таке бачив", - сказав адвокат.

Вирок оскаржено у Білгородському районному суді, - йдеться у повідомленні.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті