Журналісти знайшли підтвердження понад 60 тисячам випадків втрат Росії у війні проти України

Російська армія втратила понад 60 тисяч військовослужбовців після вторгнення в Україну. Про це в дослідженні. Це випливає з підрахунку, який від початку війни Російська служба Бі-бі-сі веде спільно з виданням «Медіазона» (у реєстрі «іноагентів») і групою волонтерів.

На 26 липня вдалося журналістам встановити імена 61 009 російських військових, загиблих на війні в Україні.

Зазначається, що майже половина (48%) не була пов'язана з армією на момент початку вторгнення. Також у 28% не вдалося встановити приналежність до того чи іншого роду військ, оскільки в більшості випадків некрологи цих людей супроводжуються фотографіями в цивільному одязі. До 70% усіх бойових втрат можуть становити ті, хто був залучений в армію вже після початку війни.

Наразі максимальну кількість загиблих військових із регіону назвали влада і ЗМІ Республіки Башкортостан - 2300.

Також журналісти підрахували, що понад 12% встановлених загиблих було мобілізовано (7663 особи), 15% були добровольцями (9532) і понад 12 тис. загиблих - це колишні ув'язнені.

Крім того, серед загиблих на війні проти України 3725 офіцерів, зокрема 444 з них мали звання від підполковника і вище.

За родом військ журналісти встановили, що загинули 2734 військовослужбовці з Повітряно-десантних військ, 1012 морських піхотинців, 500 спецпризначенців ГРУ, 248 військових пілотів і 86 співробітників ФСБ і ФСО.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті