Чекайте, за вами вже їдуть: ще один "букет" колаборантів з Луганщини заочно предстане перед судом

Справи ще п’ятьох колаборантів з різних районів Луганської області скеровано до суду за останні два дні. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 13 жовтня.

"На Волині судитимуть псевдопомічницю прокурора "ЛНР", – сказано в повідомленні. – Волинська обласна прокуратура скерувала суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо громадянки України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)".

Уточнюється, що у квітні 2022 року вона добровільно погодилася співпрацювати з окупаційною владою, обійнявши псевдопосаду "помічниці прокурора прокуратури Станично-Луганського району Генеральної прокуратури "ЛНР".

Підкреслюється, що обвинувачена ніколи не була працівником органів прокуратури України.

Зазначається, що також за колабораційну діяльність судитимуть очільницю "Центру зайнятості" смт Новопсков Луганської області.

Повідомляється, що підозрювана, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області, погодилася на співпрацю з окупаційною владою. Прийнявши пропозицію представників РФ та незаконних збройних формувань "ЛНР", вона добровільно обійняла псевдопосаду виконувача обов’язків начальника так званого "Объединенного Территориального отделения Государственного учреждения – Республиканский центр занятости луганской народной республики в Новопсковском районе".

"У ході досудового розслідування на все нерухоме майно підозрюваної судом накладено арешт та її оголошено в розшук", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти ще щодо трьох жителів Луганщини за фактами колабораційної діяльності (ч.ч. 5, 7 ст. 111-1 КК України).

Підкреслюється, що у квітні 2022 року пенсіонер з Новоайдару, колишній правоохоронець, очолив "слідчий відділ поліції МВС ЛНР", мешканка Троїцького зайняла псевдопосаду так званої начальниці відділу освіти в "адміністрації Троїцького району ЛНР", а жителька Сватового стала псевдоначальницею "Сватівського районного управління Пенсійного фонду ЛНР".

Уточнюється, що стосовно цієї "трійці" спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області.

Раніше повідомлялось, що ФСБ вербувала на Лугащнині "зеків з ЛНР", щоб наповнити такими агентами Україну.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті