Жалісливі відео не допомогли: іркутський губернатор не зумів захистити своїх мобілізованих земляків від участі у смертоносному штурмі Авдіївки

Іркутських мобілізованих 1 березня відправили на штурм Авдіївського укріпрайону. Про це Телеграм-каналу "Люди Байкалу" повідомили самі мобілізовані та їхні родичі.

"Відправили 1 і 2 батальйон, - розповіли військові. - Ми чекали на переведення (у територіальну оборону - "ОстроВ"), але нас нікуди не переводять".

Як повідомлялося раніше, на початку та наприкінці лютого іркутські військовослужбовці з полку 1439 року записали два відеозвернення до президента стани агресора путіну та губернатору Іркутської області Ігорю Кобзєву. Мобілізовані заявили про "беззаконні та злочинні накази командування", яке сформувало з них штурмові підрозділи та відправило "на забій". Третє звернення військових їх дружини відправили до онлайн-приймальні Головної військової прокуратури.

26 лютого губернатор Ігор Кобзєв пообіцяв, що "найближчим часом хлопці переведуть до нового місця служби". У своєму телеграм-каналі він запевнив, що тримає ситуацію на контролі.

"Взагалі нічого не змінилося, хоч ми дуже сподівалися", - прокоментували ці обіцянки російські окупанти з Іркутська.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті