Зеленський заявив, що у окупантів наразі недостатньо сил для наступу на Київ

Росія не зможе здійснити великий наступ на Київ, як це було у 2022 році, адже їй не вистачить для цього сил. Водночас Україна та її західні союзники не повинні демонструвати слабкість. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю для AFP, повідомляє ЛІГА.

Зеленський зазначив, що у росії недостатньо сил для "повномасштабного наступу на столицю, такого, як було на початку вторгнення". 

Він підкреслив, що Україна та її західні союзники не повинні демонструвати слабкість та закликав розгорнути дві батареї зенітних ракетних комплексів Patriot, щоб захистити небо над Харківською областю.

"Вони (росіяни, – ред.) як звір... Якщо вони відчують десь слабкість у цьому напрямку, вони будуть тиснути", – наголосив Зеленський.

Коментуючи ситуацію щодо наступу росіян у Харківській області, глава держави сказав, що російські війська хочуть атакувати Харків. За його словами, окупанти розуміють, що це буде "дуже важко".

"Вони розуміють, що у нас є сили, які будуть боротися довго", – підкреслив президент.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що наступ окупантів на Харківщині може бути першою хвилею атак

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті