Зеленський заявив, що хоче конкретики щодо участі Байдена в Саміті миру

Президент України Володимир Зеленський заявив, що США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні, але наразі Україна досі не має в своєму розпорядженні конкретного підтвердження про участь американського лідера Джозефа Байдена. Про це Зеленський заявив під час спілкування з представниками ЗМІ на полях конференції "Діалог - Шангрі Ла" в Сінгапурі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні. Але поки що немає конкретного підтвердження саме президента Байдена. Але в будь-якому разі, я думаю, що в нас є шанс, що президент буде", - заявив Зеленський.

Щодо позиції Китаю, зазначив Зеленський, вони не підтвердили участі в Саміті миру на жодному рівні. "Це абсолютно дві різні (порівняно зі США - ІФ-У) позиції", - заявив президент.

"І США, варто сказати, хоч би там як, мають контакти з деякими державами, яких залучають брати участь у саміті. Китай же, навпаки, сьогодні працює над тим, щоб країни не приїжджали на Саміт миру. Велика різниця між двома цими позиціями", - констатував Зеленський.

Раніше в рамках конференції "Діалог - Шангрі Ла" президент України підтвердив згоду на участь у Саміті миру 106 країн. Він також повідомив, що буде приблизно 70-75 лідерів держав.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що росія намагається зірвати Глобальний саміт миру, погрожуючи країнам блокадою

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті