Зеленський заявив, що готовий до нових закордонних візитів, якщо вони матимуть стратегічне значення

Президент України готовий здійснити нові візити за кордон, але лише якщо вони матимуть стратегічне значення для перемоги. Про це 23 грудня на конференції послів України заявив Володимир Зеленський.

"Якщо якийсь візит потенційно може мати таке ж важливе, стратегічне наповнення, як мій візит зараз до США, якщо від результатів візиту прямо залежатимуть наші Збройні сили, всі наші Сили оборони, якщо той чи інший наш партнер готовий брати на себе лідерство у реалізації української "Формули миру", якщо можуть бути визначені кроки для прискорення нашої перемоги – то як виняток із загальної практики воєнного часу можуть бути мої переговори ось так, на особистому рівні", - заявив глава держави.

За словами Зеленського, зараз він не має можливості і часу здійснювати закордонні візити в тому форматі і так само часто, як це робилося до початку вторгнення. Саме тому все частіше він вдається до інших форматів.

Як орієнтир для послів України в інших країнах президент навів свій недавній візит до США. Цей візит Зеленський назвав дуже результативним – зокрема через рішення щодо надання Україні систем ППО, виділення допомоги Конгресом та інших стратегічних домовленостей із США.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський підсумував візит до США. Також наголошується, що по дорозі назад в Україну глава держави також відвідав Польщу.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті