Зеленський вважає, що з ідеєю множинного громадянства не варто затягувати

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що реалізація ідеї множинного громадянства може стати одним із механізмів збереження зв’язку з батьківщиною тих українців, які виїхали за кордон після початку повномасштабного російського вторгнення та вже почали облаштовувати там своє життя. Про це Глава держави заявив на підсумковій пресконференції 19 грудня, - повідомляє сайт Президента.

«Про це я говорив іще до початку повномасштабної війни. Це було в нашій програмі. Українців справді 60 мільйонів у світі, і не всім обов’язково жити в Україні. У них є своя історія, свої сім’ї, хтось народився в Канаді, у США тощо. Але треба дати їм можливість підтримувати Україну, відчувати себе українцями, допомагати, відкривати тут бізнес, сплачувати якісь податки. Все це точно піде в плюс Україні», – сказав Зеленський.

Водночас Володимир Зеленський зазначив, що з розв’язанням цього питання не варто затягувати.

«Я хотів би, щоб наші люди за кордоном, особливо жінки й діти, чули це. Щоб вони, коли працевлаштовуються й будують нове життя, все-таки не поспішали відмовлятися від громадянства України. Я думаю, що таких людей нам не можна втрачати. І множинне громадянство частково розв’язує це питання», – зауважив він.

Президент висловив переконання, що більшість українців, які були вимушені рятуватися за кордоном від російської війни, повернуться на батьківщину, коли українська система протиповітряної оборони стане ще потужнішою. Крім того, європейські країни з плином часу можуть переглядати та оптимізувати свої програми підтримки для біженців.

«Країни Європи, США підтримуватимуть тих наших громадян, кому дуже складно. Але ті, хто, наприклад, працевлаштовується, матимуть інший рівень підтримки», – пояснив Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, голова МЗС України заявив про гостру необхідність запровадження множинного громадянства.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті