Зеленський відвідав Покровський напрямок: йому доповіли, що російські війська здійснюють від 15 до понад 30 штурмів за добу

Президент України Володимир Зеленський побував у розташуванні 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, де заслухав доповіді  та відзначив нагородами захисників.  Про це повідомляє Офіс президента 26 червня.

Глава держави заслухав доповіді Головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського, командувача Об’єднаних сил Андрія Гнатова, заступника командира 110-ї ОМБр та командирів 31-ї та 47-ї окремих механізованих бригад, які ведуть бойові дії на сусідніх лініях оборони. Президенту доповіли щодо оперативної ситуації на Покровському напрямку, у смугах відповідальності бригад та поінформували про наміри російських окупантів.

Зазначається, що бойові дії на Покровському напрямку є найбільш інтенсивними. Заступник командира 110-ї ОМБр Дмитро Білий розповів, що російські війська здійснюють від 15 до понад 30 штурмів за добу. Він також поінформував про першочергові потреби підрозділу.

Володимир Зеленський поспілкувався з воїнами підрозділів і відзначив їх державними нагородами.

«Маю честь бути сьогодні тут і подякувати вам за захист нашої держави, подякувати вашим побратимам, яких зараз тут немає, від усіх нас, від усього народу України. Бережіть себе. Вашим рідним і близьким – також здоров’я та міцності. Дякую за те, що ви щоденно робите для того, щоб Україна в українців була», – зазначив Глава держави.

Полковник Ян Яцишен отримав «Хрест бойових заслуг». Воїн брав участь в АТО/ООС. Із березня цього року виконує обов’язки командира 47-ї ОМБр. За цей час підрозділи під його керівництвом відбили численні штурми російських окупантів, зберегли смугу оборони, знищили понад 170 одиниць техніки, серед яких літак Су-25, вертоліт Ка-52, понад 20 танків, та ліквідували близько 1,5 тис. російських загарбників.

Президент відзначив двох захисників орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, одного – орденом «За мужність» ІІ ступеня та ще двох – орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті