Зеленський розповів, що зараз є "завданням номер один" на фронті

"Завданням номер один" для України на фронті зараз є зрив наступальних задумів ворога. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 11 травня.

"Я дякую кожній нашій бригаді, яка сміливо захищає позиції, яка відбиває штурми, знищує окупанта. Зривати російські наступальні задуми - це зараз завдання номер один. Виконання цього завдання залежить від кожного солдата, кожного сержанта, кожного офіцера", - сказав Зеленський.

За його словами, сьогодні увага влади приділяється передусім фронту - ситуації в тих наших районах, де зараз найбільше ризиків російських наступальних дій.

"Наші оборонні операції тривають на Харківщині, в районі сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лукʼянці, Гатище, Плетенівка. Це прикордонні села. Наші війська вже другу добу ведуть там контрударні дії, захищаючи українську територію. Також особливо напруженою залишається ситуація на Донеччині, зокрема Покровський напрямок – це Семенівка, Нетайлове. Там щодобово понад 30 бойових зіткнень. Вкрай складно. Звичайно, увага і всім іншим напрямкам наших оборонних дій: Купʼянський, Лиманський, Сіверський, Краматорський, Времівський", - сказав також глава держави. 

Він також подякував 110-тій окремій механізованій бригаді за збиття чергового російського Су-25.

"Всюди наші Сили оборони України повинні давати максимальний результат у знищенні ворога. Сьогодні і вранці, і ось щойно були доповіді Головкома Олександра Сирського. Зміцнюємо наші позиції, зокрема на Харківщині - додаємо туди сил. Артилерія працює саме так, як потрібно", - зазначив Зеленський.

Раніше Британія оголосила про найбільший в історії пакет військової допомоги Україні: у міноборони країни повідомили, що туди увійде.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті