Зеленський провів Ставку головнокомандувача на тему готовності фортифікаційних рубежів

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 2 травня, провів чергове засідання Ставки головнокомандувача. Про це він повідомив у Телеграм.

"Заслухав великий звіт щодо ступеня готовності фортифікаційних рубежів у прикордонних регіонах та на напрямках активних бойових дій. Його представили прем'єр-міністр Денис Шмигаль і голова Державної служби спеціального транспорту Олександр Яковець", - написав Зеленський.

Крім того, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів про поточну ситуацію на фронті та організацію ротації підрозділів для відновлення. Було обговорено темпи та потреби під час комплектування нових бригад.

Також на засіданні обговорювали питання надходження та виробництва озброєнь, зазначив президент.

"Була доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо графіків надходження зброї від партнерів у межах оприлюднених пакетів допомоги. Доручив вжити всіх можливих заходів для скорочення строків. Особливо це стосується поставок засобів ППО для захисту людських життів та енергетичної інфраструктури. Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін прозвітував щодо поточних темпів виробництва дронів і засобів РЕБ та забезпечення ними фронту, а також засобів радіоелектронної боротьби для прикриття важливих об'єктів", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше очільник уряду Денис Шмигаль повідомив про скерування ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті