Зеленський про доповіді Сирського і Буданова: "Володіємо всіма аспектами ситуації зараз"

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та керівник ГУР Кирило Буданов докладно доповіли Президенту України Володимиру Зеленському про ситуацію на фронті 4 травня. Про це Зеленський розповів у своєму вечірньому відеозверненні 4 травня.

"Сьогодні зранку була тривала доповідь Олександра Сирського. Головком доповів саме щодо наших фронтових позицій, конкретних дій підрозділів, конкретних напрямків. Дякую за стійкість кожному нашому воїну! Була також сьогодні й доповідь керівника ГУР Кирила Буданова. Володіємо всіма аспектами ситуації зараз", - сказав Зеленський. 

Вівн підкреслив, що росію можна тільки примусити залишити Україну у спокої. 

"І це – буде. Наша сила це зробить обовʼязково. Сила нашого народу, наша військова сила, сила нашої єдності зі світом, сила партнерів - сила нашої дипломатії", - зазначив президент.

Він також акцентував увагу на важливості саміту миру, який має відбутись у червні.

"Я дякую всім у команді нашої держави - в моїй команді і в командах держав-партнерів, - хто цими днями вже працює, щоб у червні ми всі - усі країни світу, які цінують життя, - досягли дійсно важливого політичного результату. Глобальний саміт миру відбудеться і має стати успішним, як би його не намагалися зірвати", - сказав Зеленський.

За його словами, "...путін не хоче миру, він божевільний, і кожного дня його держава робить щось, щоб це довести. І щоб подолати це зло, щоб подолати війну, нам потрібна максимальна єдність світу". 

Раніше повідомлялось, що на першому Глобальному саміті миру у Швейцарії обговорять шляхи досягнення тривалого миру для України.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті