Зеленський пояснив, чому Київ не попереджав світ про підготовку Курської операції

Президент Володимир Зеленський пояснив, чому Київ не попереджав світ про підготовку Курської операції.  Про це він заявив на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога»., повідомляє "Громадське".

«Ще кілька місяців тому багато хто у світі, якби почув, що ми плануємо саме таку операцію, сказав би, що це нереально і що це — перетин нібито найбільш червоної з усіх червоних ліній, які є в Росії. Саме тому, власне, ніхто й не чув про таку нашу підготовку», — наголосив глава держави. 

За його словами, реальний успіх українських військових «говорить сам за себе» — активні захисні дії по той бік кордону та нездатність глави РФ Володимира Путіна вберегти його територію «дуже красномовні». Зеленський переконаний, що активний превентивний захист є найбільш ефективною протидією та забезпеченням реального ускладнення ситуації для Росії.

Окрім того, він сказав про «надзвичайно важливу ідеологічну зміну»: «Уся наївна, ілюзорна концепція так званих червоних ліній щодо Росії, яка панувала в оцінках війни деякими партнерами, розсипалася цими днями десь під Суджею. Коли наші українські захисники життя діють саме так, міцно, хоробро, і коли операція справді надійно підготовлена, Путіну не залишається нічого».

Він додав, що тепер світ бачить, що це «дійсно спрацьовує» — не лише на тимчасово окупованій території України, а й на землях Росії. Як заявив Зеленський, світ бачить, що «все у цій війні залежить тільки від сміливості».

Президент відзначив, що важливо, аби партнери були синхронними з Україною: «І тоді в Росії не залишиться жодного іншого кроку, окрім справедливого миру. Ми повинні примушувати росію всіма силами й разом із партнерами до миру».

Нагадаємо, Зеленський заявив, що ЗСУ контролюють вже понад 1250 м² Курської області.  

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті