Зеленський пообіцяів рішення, які допоможуть українцям в умовах дефіциту електрики й перебоїв з мобільним звʼязком

Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава готує рішення, які допоможуть громадянам в умовах браку електроенергії та перебоїв з мобільним звʼязком внаслідок відсутності світла. Про це він розповів у вечірньому відеозверненні 3 липня.

За його словами, зараз уже є чіткі деталі рішень, які допоможуть українцям під час дефіцитів електроенергії. Вони також охоплюють стабілізацію мобільного звʼязку, коли світло відсутнє.

"Провів сьогодні наради з урядовцями – премʼєр-міністр Шмигаль, перша віцепремʼєрка Свириденко, віцепремʼєр Федоров, міністр фінансів Марченко. Уже є чіткі деталі нових рішень для українців – нових програм, які допоможуть людям у цей час дефіцитів електрики, а також щодо стабілізації мобільного зв’язку. Зараз потрібен максимум можливостей забезпечити генерацію – створення нової децентралізованої генерації, і під це буде фінансовий ресурс", - розповів Зеленський.

Він підкреслив, що урядовці представлять усю конкретику найближчим часом.

Також президент розповів, Україна готується до Вашингтонського саміту НАТО. Зокрема, така підготовка здійснюється "з точки зору Patriot для України".

Нагадаємо, 4 липня графіки відключень діятимуть протягом всієї доби

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті