Зеленський: перемогу у війні з Росією в Україні та на Заході розуміють по-різному

В Україні та на Заході перемогу у війні з Росією розуміють по-різному. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю колумнісці Philadelphia Inquirer Труді Рубін, яка запитала в нього, чи справді, на його думку, президент США Джо Байден вірить у перемогу України, - пише ВВС.

Український лідер відповів, що він у цьому впевнений, але додав, що в Україні та на Заході перемогу розуміють по-різному.

"Для Заходу головна перемога - не дати окупувати Україну, поставити Путіна на місце", - пояснив Зеленський.

На його думку, Захід боїться наполягати на повній перемозі України і сприяти їй через побоювання щодо стабільності в Росії в разі її поразки.

"Усі бояться, що буде з Росією без Путіна. Усі бояться, чи може вона залишитися такою, яка вона є, а не стати ще гіршою", - пояснив президент і підкреслив, що не поділяє такі побоювання Заходу.

"Ми вдячні за те, що не дали окупувати нас, але сатисфакція потрібна, потрібна справедливість і, безумовно, одна з важливих частин. Як ми повинні дивитися в очі всім цим людям, хто втратив близьких, якщо ми не отримаємо цю сатисфакцію?" - заявив Зеленський.

На думку експертів, Путін розраховує, що Росія зможе досягти своїх цілей, незважаючи на західну підтримку Києва, яка виявилася далеко не такою масштабною, як сподівалися в Україні на початку війни, і тому допомога Заходу має вирішальне значення, щоб перекреслити розрахунки Кремля.

Також він пояснив, як він розуміє реальну перемогу України.

"Перша частина - не допустити руйнування повністю України і всього українського... Поки не закінчиться війна, не можна говорити, що ми відстояли свою незалежність. Важливо досягти безпеки для майбутніх поколінь, а це означає неможливість повторення агресії".

Зеленський наголосив, що, якщо Україна не стане членом Європейського Союзу і НАТО, відновлення російської агресії буде "великим ризиком".

"Ми повинні бути в Євросоюзі - це економічна безпека. Ми повинні бути в НАТО. І якщо у нас цього немає, я вважаю, що це великі ризики для нас... Цей ворог повернеться. Як він повернеться? В особі Путіна - не Путіна, іншого Кремля, через двадцять років, сорок, п'ятдесят - я не знаю. Нам потрібен колективний захист України", - зазначив Зеленський.

Наразі в Північноатлантичному альянсі підтверджують, що мають намір прийняти Україну у свої члени, але відносять вирішення цього питання на невизначене майбутнє.

Статті

Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Всі статті