"Всі втомлюються, незалежно від статусу". Зеленський емоційно прокоментував інтерв'ю Залужного для Economist

Президент України Володимир Зеленський висловився з приводу інтерв'ю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для Economist і сказав, що не вважає ситуацію на фронті патовою.Про це Зеленський сказав на пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, повідомляє "Інтерфакс-Україна" 4 листопада.

"Сьогодні люди втомлені, всі втомлюються, і є різні думки. Всі люди, незалежно від свого статусу. І це зрозуміло. Але це не патова ситуація", — заявив президент, коментуючи інтерв'ю Залужного.

Глава держави додав: "Це не якась новина: росія контролює небо. У наступальних діях ми бережемо наших військових. Коли вони (росіяни — ред.) контролюють небо, ніхто не хоче кидати немов м'ясо своїх людей".

За словами Зеленського, щоб побороти це, Україні потрібні винищувачі F-16: 

"Рішення є, треба чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Довгий процес", - зазначив Зеленський..

Президент нагадав, що торік усі вважали, що Україна в патовій ситуації, але "декілька військових хитрощів" — і вдалося звільнити майже всю Харківщину та правобережжя Херсонщини, каже він.

"Треба більше працювати з партнерами з ППО, розблокувати небо, дати можливість нашим бійцям провести наступальні дії", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, раніше у Зеленського порадили військовим не коментувати ситуацію на фронті після інтерв'ю Залужного. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті