Зеленський доручив уряду спростити встановлення сонячних панелей і акумуляторів

Президент України Володимир Зеленський провів 20 червня засідання Ставки верховного головнокомандувача, присвячену темі енергетичної безпеки, за підсумками якої уряду доручили розробити умови, що спрощують для населення встановлення сонячних панелей і акумуляторів. Про це Зеленський повідомив у Телеграм. 

"Провів Ставку, присвячену єдиній темі – енергетичній безпеці. Заслухали доповіді прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра енергетики Германа Галущенка, голови НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова та командувача Повітряних сил Миколи Олещука", - написав Зеленський.

"Рішенням Ставки доручили уряду розробити умови, що спростять для людей встановлення сонячних панелей і акумуляторів. З податковими та митними пільгами, спеціальними кредитними програмами", - зазначив президент.

Крім цього, він очікує від уряду стратегії розвитку відновлюваної енергетики та розподіленої генерації на рівні держави. Зеленський наголосив, що енергоощадними технологіями мають бути обладнані всі громадські й адміністративні будівлі.

"Сонячні панелі, смартлічильники та установки зберігання енергії якнайшвидше мають з’явитися в кожній школі, в кожній лікарні. Обласним військовим адміністраціям доручили проконтролювати це на місцевому рівні", - наголосив президент.

Він додав, що Україна активно готується до наступного опалювального сезону. "Відновлюємо те, що можна відновити, будуємо комплексний захист з інженерних споруд, систем РЕБ та ППО. Працюємо з партнерами над додатковими системами Patriot. Робимо все, щоб російські спроби шантажувати теплом та світлом провалилися", - підсумував глава держави.

Нагадаємо, раніше гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко заявив, що узимку українці можуть мати світло лише по 5-6 годин на день.  

 

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті