Зеленський анонсував новий пакет військової допомоги від США

Президент Зеленський анонсував новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів, в який зокрема увійдуть боєприпаси для артилерії. Про це він заявив у вечірньому відеозверненні 20 листопада.

"Є новий оборонний пакет для нашої держави від Сполучених Штатів. Я вдячний. Зокрема, буде більше артилерії – снарядів, які потрібні саме зараз", - зазначив Зеленський.

Президент обговорив із міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном і верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО у Європі Крістофером Каволі ситуацію на полі бою та її перспективи, та те, як можна посилити і оборону і рух український воїнів.

"Дуже продуктивна розмова, і важливо, що напередодні нового засідання у форматі "Рамштайн", - наголосив Зеленський.

Президент також повідомив, що провів про декілька вагомих нарад.

"Перша – це планування нашої міжнародної комунікації на найближчі тижні. Будуть відповідні події. Також провів наради з керівниками розвідки – і ГУР, і Служби зовнішньої розвідки України. Обидві працюють потужно, вдячний за це", - написав Володимир Зеленський.

Також президент розповів про перемовини України з представниками Болгарії та Румунії.

"Це й робота морського коридору, і дунайського експортного кластера, і загалом товарообіг між нашими країнами. Лише з Румунією ми бачимо потенціал зростання до 4 мільйонів тонн товарообігу до кінця цього року. Це дуже потужно й дуже підтримує не лише нашу державу, не лише робочі місця в Україні, а й у країнах-партнерах. Увесь регіон зростає, коли сусіди співпрацюють", - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялось раніше,  до Києва приїхав голова Пентагону, "щоб передати важливе повідомлення".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті