Затримано посадовця кінологічного центру, який за 21 тис євро обіцяв переправити чоловіка до Європи

Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило посадовця кінологічного центру, який за €21000 обіцяв переправити чоловіка до Європи. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 15 серпня.

"Працівники ДБР у взаємодії з управлінням внутрішньої безпеки Держприкордонслужби викрили посадовця Кінологічного навчального центру. На початку липня цього року посадовець запропонував мешканцю Львівської області за €21000 перевести його через держкордон. Велику суму посадовець пояснив терміновістю та складністю завдання. Він також пообіцяв посприяти у виїзді до Європи його знайомим", - сказано в повідомленні.

За планом, клієнт повинен був самостійно добратися до міста Чоп на Закарпатті, звідки, поки не встановлені супроводжуючі, мали переправити його в пішому порядку поза межами пунктів пропуску. Посадовець порадив чоловікові взяти з собою придатні для походів одяг та взуття.

Передачу грошей посадовець призначив 11 серпня поблизу автовокзалу у Львові. Забрати кошти попросив свого знайомого, який не був обізнаний зі злочинною схемою. Після отримання коштів від посередника посадовця затримали правоохоронці.

Раніше повідомлялось, що на Тернопільщині викрили злочинну групу з п'ятьох співробітників ТЦК, які "продавали" можливість уникнути мобілізації.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті