"Заздалегідь заклали вибуховий пристрій": СБУ перехопила розмову окупантів, що підтверджує провину РФ за удар по Оленівці

Російські окупанти винні в обстрілі колонії в Оленівці, жертвами яких стали українські полонені. Про це свідчить перехоплення розмови окупантів, яку опублікувала Служба безпеки України 29 липня.

"Служба безпеки України перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у цій трагедії. Таким чином, навіть бойовики "ДНР" не вірять у брехню російської пропаганди про те, що "обстріл" виправної установи в Оленівці здійснила Україна", - повідомляють силовики.

У розмові один з окупантів повідомляє, що полонених "азовців" перевели до барака на промзоні за кілька днів до обстрілу. Також за його словами, окупанти розташували власні "Гради" поблизу виправної колонії - "за 100 метрів від паркану".

Дані установки використовувалися для обстрілу української території, але обстрілів у відповідь не спостерігалося. Також жоден з очевидців трагедії не чув звуків прильотів ракет.

Судячи з відео та слів загарбника, в окремих приміщеннях колонії повністю вціліли вікна. Це може свідчити про те, що епіцентр вибуху був усередині будівлі, а його стіни "захистили" сусідні приміщення від вибухової хвилі.

"Вони, швидше за все, заклали всередину цей, не було прильотів. Я ж тобі кажу. А вони швидше за все в***ли, заклали заздалегідь вибуховий пристрій", - додає один із рашистів.

"Які б дурниці не вигадував ворог, щоб виправдати себе, всім очевидно - саме росія винна у свідомому вбивстві українських полонених. Це підтверджують і перші докази. Я впевнений, що згодом доказова база лише доповнюватиметься", - заявив тимчасовий виконувач обов'язків голови Служби безпеки. України Василь Малюк.

Також у СБУ наголосили, що у них є й інші аудіоперехоплення, які будуть використані як доказ чергового воєнного злочину росії.

Раніше повідомлялося, що Офіс Генпрокурора розпочав провадження з обстрілу окупантів у Оленівці.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті