Замість суперсучасного університету «Метінвест Політехніка» в Маріуполі окупанти влаштували звалище

Замість суперсучасного університету «Метінвест Політехніка» в Маріуполі окупанти влаштували звалище. Відповідні фото опублікувало видання 0629.

Новий університет, який будувала в Маріуполі компанія «Метінвест», мав прийняти перших студентів уже восени 2022 року.

Будівництво велося швидкими темпами на пустирі за площею Свободи. Окрім навчального корпусу, там мав з'явитися сучасний кампус для студентів, новий стадіон для двох університетів - МДУ та «Політехніки». 

Будівництво зупинилося лише 24 лютого 2022 року, коли Росія вторглася на територію суверенної України. Обладнання, будівельні крани та будівельні матеріали, що залишалися на будмайданчику росіяни вкрали.

Зрештою перетворили потенційно сучасний простір на звалище.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті