За добу ЗСУ відбили атаки рашистів на 3 населені пункти та збили штурмовик Су-25

Українські війська за добу відбили атаки рашистів на три населені пункти, а також збили штурмовик Су-25 та знищили чотири склади боєприпасів. Про це 19 вересня у зведенні повідомляє Генштаб ЗСУ.

"За цю добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Миколаївка Друга, Курдюмівка та Зайцеве", - повідомляють українські військові.

Проте також за добу українські пілоти завдали ударів по 11 районам зосередження живої сили та військової техніки супротивника. Також Повітряні Сили ЗСУ знищили один ворожий ЗРК та один склад боєприпасів.

Своєю чергою наші зенітники "приземлили" ворожий Су-25, керовану авіаційну ракету та три ворожі безпілотники.

"Ракетні війська та артилерія завдали вогневої поразки за 5 опорними пунктами та районами зосередження особового складу та військової техніки, а також 3 складами боєприпасів окупантів". – додали у Генштабі.

Загальні втрати супротивника ще уточнюються. Однак на момент зведення вдалося встановити, що на Запорізькому напрямку було знищено 10 артилерійських систем, 5 одиниць військової техніки та особовий склад окупантів. Причому лише пораненими загарбники втратили понад сто людей.

Зазначимо, що на Запорізькому напрямку росіяни переходять до радикальних заходів, щоб утримати позиції.

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті