За добу на півдні країни ЗСУ здійснили 6 авіаударів та відпрацювали 190 вогневих завдань

Минулої доби на Південному напрямку ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ відпрацьовано 190 вогневих завдань, знищено понад пів сотні загарбників. Про це повідомляє у Фейсбук Оперативне командування "Південь" 27 жовтня.

"Обстановка на Південнобузькому напрямку у всій операційній зоні досить напружена, але контрольована. Противник продовжує активну оборону, вишукує способи поновити логістику та облаштувати оборонні рубежі на лівому березі річки Дніпро. Продовжується контрбатарейне протистояння сил вздовж лінії зіткнення. Ворог наносить вогневе ураження по наших позиціях із застосуванням реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії, мінометів, танків та авіації", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ударним гелікоптером Ка-52 ворог атакував українські позиції, але влучним пострілом воїнів-зенітників "Алігатор" був збитий.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії ворог значно посилив повітряну розвідку вздовж лінії зіткнення. Окрім того, продовжує атаки дронами-камікадзе.

Штурмова та армійська авіація ЗСУ відпрацювали шість ударів по силах протиповітряної оборони ворога, по опорному пункту та по трьох районах скупчення живої сили, озброєння й техніки у Бериславському та Миколаївському районах.

Ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано 190 вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога становлять: 53 загиблих, два міномети, самохідна великокаліберний гаубиця "Акація", дві бронемашини та два бліндажі з особовим складом. Остаточні результати дорозвідуються.

"У штормовому Чорному морі продовжує перебувати корабельне угруповання ворожого флоту з дев'яти кораблів, серед яких один ВДК та три ракетоносії, з яких два підводних. Напоготові до використання 16 калібрів", - додали в ОК "Південь".

Як раніше повідомлялося, в ОК "Південь" підготували інструкцію для українців, як урятуватися від іранських дронів-шахедів.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті