За підсумками зустрічі Байдена і Стармера дозвіл ЗСУ бити по цілях у глибині РФ не ухвалено - ЗМІ

Президент США Джо Байден і прем'єр Великобританії Кір Стармер на зустрічі у Вашингтоні 13 вересня підтвердили «непохитну» підтримку України. Однак очікуваний дозвіл ЗСУ бити по цілях у глибині території РФ західною зброєю за підсумками зустрічі озвучено не було. Про це повідомляє DW.

Водночас Байден і Стармер «висловили глибоке занепокоєння» з приводу поставок Іраном і КНДР «смертоносної зброї» Росії та «підтримки Китайською Народною Республікою російської оборонно-промислової бази», повідомляється на сайті Білого дому.

За даними газети The Guardian, Велика Британія вже дозволила Україні бити крилатими ракетами Storm Shadow, які вона постачає, по Росії. Однак США такого дозволу не давали. The Guardian писала, що Вашингтон і Лондон ухвалили спільне позитивне рішення щодо цього питання, і саме тому держсекретар США Ентоні Блінкен і глава МЗС Великої Британії Девід Леммі разом приїхали до Києва 11 вересня. Однак під час їхнього візиту про зняття військових обмежень для ЗСУ офіційно повідомлено також не було.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 14 вересня заявив, що міжнародне право допускає нанесення Україною ударів по цілях у глибині Росії з метою самооборони. Президент України Володимир Зеленський просив західних партнерів дати на це дозвіл.

Як повідомлялося, Зеленський заявив, що обговорить із Байденом «план перемоги», який примусить РФ до дипломатичного завершення війни.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті