За тиждень до Білорусі прилетіло не менше 15 військово-транспортних літаків РФ – ЗМІ

З 9 по 17 липня 2022 року було зафіксовано збільшення кількості прильотів до Білорусі великих транспортних літаків із РФ. Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" у Telegram.

Зазначається, що тільки на військовий аеродром у Мачулищах було як мінімум 10 прильотів Іл-76 ВКС РФ, 2 прильоти Ан-22 ВКС РФ та 3 прильоти Ан-124 ВКС РФ.

Ан-22 - найбільший у світі турбогвинтовий літак, як і Ан-124, він використовується для перевезення великогабаритного вантажу.

За інформацією ЗМІ, як мінімум частину цих літаків щось привезли до Білорусі, проте що саме — невідомо. Лише Ан-124 на борту мав до 20 осіб персоналу.

До того ж, цього тижня до Білорусі вперше з квітня прилетів і полетів літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 ВКС РФ (RF-94268). Загалом він пробув на території Білорусі 5 днів 12 годин і "працював" у повітряному просторі РБ у супроводі винищувачів із Барановичів - тричі по 6 годин за цей час.

Серед напрямів, куди відлетіли або звідки прилітали ці літаки, можна виділити: Таганрог, Іваново, Твер і Анапу.

Як повідомлялося раніше, у Зеленського пояснили, навіщо РФ намагається втягнути Білорусь у війну проти України.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті