З України намагалися вивезти колекцію старовинних монет, схованих у дитячих речах

У пункті пропуску "Краківець" прикордонники Львівського загону завадили вивезти до Чехії 27 старовинних монет, які були сховані у сумці з дитячим речами. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

За інформацією ДПСУ, одна з найдавніших монет датована 1748 роком. Стан деяких інших не дозволяє без експертизи визначити роки карбування.

Зазначається, що старовинні гроші у сумці з дитячим одягом намагався вивезти з України чоловік 1984 року народження, який здійснює регулярні транспортні перевезення.

За словами водія, він не знав про наявність серед багажу предметів, які можуть становити культурну чи історичну цінність.

Чоловік розповів, що мав доставити в Чехію сумку, яку отримав у Черкасах. Водію сказали, що всередині - виключно дитячі речі.

Монети вилучили та передали на експертизу.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті