З тимчасово окупованої Херсонщини на підконтрольну територію України повернули пʼять родин, у яких загалом виховують 8 дітей

Пʼять сімей з тимчасово окупованої Херсонщини, у яких загалом виховують 8 дітей, повернули на підконтрольну територію України. Про це повідомив начальник херсонської ОВА Олександр Прокудін у Телеграм 27 серпня.

"Ще пʼять родин повернули з тимчасово окупованої Херсонщини на підконтрольну територію України. Вони виховують вісьмох дітей", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що це пʼять хлопчиків і три дівчинки віком від 6 до 14 років. Зараз діти разом зі своїми батьками в безпеці й оговтуються від жахів російської окупації.   

Поверненням родин займалася благодійна організація "Save Ukraine". 

"Тільки з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 181 дитину із Херсонської області", - йдеться в повідомленні.

Раніше "ОстроВ" публікував історії двох дівчат-підлітків з Херсонщини, яких матері змогли повернути з росії після незаконного вивезення.

Статті

Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Всі статті