З Google Play видалили російський аналог YouTube

Google видалив програму російського відеохостингу Rutube з магазину додатків для Android Google Play. Під час пошуку у Google Play з'являються програми "Студія Rutube", VK Video та YouTube. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Moscow Times.

За даними видання, у прес-службі Rutube вважають, що Google Play намагається заблокувати програму майже у всіх країнах, крім США.

При цьому варто зауважити, що на початку літа даний додаток було видалено з App Store. Тоді Rutube пояснив це санкціями американської компанії. Адже після російського вторгнення в Україну Apple вимагає від Rutube приховати матеріали російських пропагандистських ЗМІ в iOS-версії програми.

Rutube - це російська відеоплатформа, яка була створена як альтернатива YouTube. Вона належить російським компаніям і є популярною для розміщення відеоконтенту на території Росії. На платформі представлений широкий спектр відео, включаючи фільми, серіали, передачі, музичні кліпи, новини та інший контент.

Rutube набрав популярність після початку російської агресії проти України, коли на території Росії почали обмежувати доступ до іноземних платформ, таких як YouTube, через політичні і цензурні причини.

Нагадаємо, Google повністю відключив російських користувачів від монетизації. 

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті