З 7 липня Україна припиняє виплату грошової допомоги мешканцям, евакуйованим із небезпечних регіонів

З 7 липня в Україні припиняються виплати грошової допомоги мешканцям, евакуйованим із небезпечних регіонів. Про це повідомляють у Телеграм 6 липня, зокрема, Донецька та Херсонська ОВА.

Цей проєкт був започаткований Міністерством реінтеграції, щоб підтримати людей, які змушені залишати свої домівки через російську агресію. Він реалізовувався за підтримки Міжнародної організації з міграції, АТ «Укрпошта» та обласних військових адміністрацій.

Кожна людина отримувала 3600 гривень допомоги, що значно полегшувало адаптацію на новому місці.

За більш ніж півроку виплати отримали понад 16 тисяч людей, а загальна сума допомоги склала близько 60 мільйонів гривень. 

Цей проєкт став прикладом успішної співпраці центральних та місцевих органів влади з міжнародними партнерами для підтримки евакуйованих громадян.

Нині ведуться перемовини з міжнародними партнерами щодо продовження підтримки евакуйованих осіб у майбутньому, зазначається у повідомленнях.

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині надають безкоштовне житло для переселенців з Луганщини.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті