"Юнармія" росії відкрила 500 кадетських класів на Білгородщині

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) розповіли про зусилля, які робить Кремль щодо відновлення бойової могутності армії без проведення загальної мобілізації. Про це йдеться у звіті ISW за підсумками 17 липня.

"У Росії роблять довгострокові зусилля щодо оновлення сил, які б дозволили відновити сильно уражену російську армію та/або витримати затяжну війну в Україні", - йдеться в повідомленні.

У звіті з посиланням на Головне розвідувальне управління України (ГУР) повідомляється, що національний рух юнармійців росії (Юнармія) відкрив 500 нових кадетських класів та 1000 молодших армійських класів у Білгороді та прикордонному районі Білгородської області.

"Юнармія приймає добровольців у віці від восьми до вісімнадцяти років, тому будь-які добровольці, які беруть участь у цій програмі, навряд чи будуть готові розпочати бій протягом досить довгого часу", - акцентували дослідники.

"ГУР також повідомив, що російське добровольче товариство сприяння армії, авіації та флоту Росії (ДТСААФ) відкрило в Білгороді додатковий курс військової підготовки для тих, хто не має військового досвіду і хоче служити в російській армії", - додали у звіті ISW.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті