Європарламент схвалив новий пакет допомоги Україні розміром до 35 млрд євро

Європейський парламент схвалив новий пакет допомоги Україні розміром до 35 млрд. євро. Про це повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

Зазначається, що євродепутати у Страсбурзі підтримали надання кредиту переважною більшістю голосів - 518 парламентаріїв проголосували за, 56 проти та 61 депутат утримався.

Кредит буде надано у 2025 році та покриє невідкладні фінансові потреби України під час агресивної війни РФ.

Глава Європарламенту Роберта Метсола заявила, що це "потужний сигнал" про те, що Росія, будучи агресором, має заплатити за збитки, завдані Україні.

Україні не доведеться виплачувати кредит самостійно, натомість він погашатиметься за рахунок доходів від заморожених російських активів. Щорічний прибуток від відсотків оцінюється приблизно в 3 млрд євро, зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, Британія виділить Україні майже 3 млрд доларів на закупівлю та виробництво зброї.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті