ЄС заборонив будь-які операції із об’єктами культурної спадщини України, що були вкрадені росіянами

У 14-му пакеті санкцій ЄС проти РФ міститься пряма заборона на будь-які торговельні або інші операції з об’єктами культурної або інтелектуальної спадщини України, що були захоплені під час російської агресії та викрадені російськими загарбниками. Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

«Пакет санкцій заборонить закупівлю, імпорт, передання або експорт товарів, що належать до культурної власності України, та інших предметів, що мають археологічну, історичну, культурну, виключну наукову або релігійну важливість, коли є обґрунтовані підстави вважати, що ці предмети були протизаконно вивезені з України», - йдеться у повідомленні.

Крім того, новий пакет санкцій ЄС вводить обмеження на прийняття до розгляду заявок російських громадян та компаній на реєстрацію в ЄС певних прав інтелектуальної власності. Метою таких заходів є компенсація шкоди від дій російського уряду та судів, які незаконно позбавляють правового захисту на території РФ європейських правовласників інтелектуальної власності.

Як зазначається, всі обмежувальні заходи, що містяться у 14-му пакеті санкцій ЄС проти Росії, невдовзі будуть оприлюднені в Офіційному журналі ЄС. 

Як повідомлялося, міністри закордонних справ країн ЄС ухвалили 14-й пакет санкцій проти РФ, який, посилює тиск на російську енергетику та містить заходи для запобігання спробам оминати європейські санкції.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті