Єрмак обговорив із радником глави Євроради Мордю питання євроінтеграції України

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив питання європейської інтеграції України на переговорах із головним зовнішньополітичним радником президента Європейської ради Саймоном Мордю, що відбулася в рамках зустрічі з реалізації Української Формули миру в суботу в Джидді (Саудівська Аравія). Про це повідомляється на сайті президента України 6 серпня. 

"Особливу увагу було приділено поступу України на шляху до вступу в ЄС і прогресу у виконанні семи рекомендацій Європейської комісії, що стане основою для відкриття переговорів про вступ. Членство України у Євросоюзі є невід’ємною частиною безпекових гарантій для нашої держави та запорукою сталого миру на Європейському континенті", - йдеться у повідомленні. 

Керівник Офісу президента закликав європейських партнерів до опрацювання наступного, 12-го пакета обмежувальних заходів ЄС проти РФ.

Єрмак також наголосив на значній підтримці України з боку ЄС і особисто голови Європейської ради Шарля Мішеля у протидії російській збройній агресії проти України, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив під час зустрічі з радником із національної безпеки президента США Джейком Салліваном першочергові оборонні потреби України,

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті