Йде підготовка до найгіршої для України зими з моменту здобуття незалежності – ООН

На Україну чекає найгірша зима з моменту здобуття незалежності, і наразі країні терміново потрібні додаткові кошти для підготовки до зимового сезону. Про це йдеться у Плані підготовки до зими 2022-2023 років для України, який розробили в Управлінні ООН із координації гуманітарних питань (УКГП), пише сайт "Новини ООН" 16 липня.

"Завчасне планування має найважливіше значення для забезпечення безпечних та гідних умов життя, – йдеться у тексті Плану УКГП. – Заходами щодо підготовки до зими керує уряд України у співпраці з ООН та партнерами організації з гуманітарних питань. План дій та своєчасне фінансування дозволять врятувати життя великій кількості людей".

Уточнюється, що за оцінками УКГП, наразі гуманітарної допомоги потребують 15,7 млн українців, у тому числі 7,1 млн внутрішньо переміщених осіб, які проживають як у приватних будинках, так і в колективних центрах. Багато з цих будівель не пристосовані для захисту від суворих холодів. Оскільки зимова температура в деяких частинах країни за прогнозами впаде до -20 градусів за Цельсієм, серйозні наслідки відчують на собі мільйони людей, які живуть без достатньої теплової ізоляції та опалення.

Як підкреслюється в повідомленні, План УКГП включає заходи щодо захисту найбільш вразливих людей. Для його реалізації потрібні 226 млн доларів. Ця сума піде на термінову закупівлю та розподіл предметів першої необхідності, а також на фінансування ремонтних робіт.

Також уточнюється, що утеплення центрів, в яких живе багато вимушених переселенців, коштуватиме 80 млн доларів. 15 тисячам українських сімей, які проживають у сільській місцевості, УКГВ допоможе відремонтувати приміщення для домашньої худоби. Сім мільйонів доларів планується витратити на ремонт систем опалення та подачі гарячої води.

Раніше повідомлялося про те, що ООН розширює свою присутність в Україні та нарощує масштаби допомоги.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті