Ядерна риторика Путіна спрямована виключно на внутрішню аудиторію РФ – ISW

Ядерні заяви Володимира Путіна спрямовані на заспокоєння внутрішньої націоналістичної аудиторії. Про це 22 грудня повідомляє Інститут вивчення війни.

"Кремль регулярно використовує ядерну риторику, щоб продемонструвати силу ультраправому російському співтовариству, яке звинуватило міністерство оборони РФ у нездатності вжити достатньо агресивних кроків для підтримки війни в Україні та вимагати від Заходу скорочення "ескалаційного" надання допомоги Україні та продовження переговорів на російських умовах, натякаючи на можливість ядерної ескалації", - заявили в ISW.

На думку аналітиків, заяви російського диктатора про ядерну зброю не перетворюються на реальну підготовку Росії до її застосування. Фахівці також додали, що, проаналізувавши попередні інциденти, в яких російські офіційні особи посилалися на ядерну зброю, щоб вплинути на західну та внутрішню аудиторію, дійшли висновку, що кремлівські чиновники не наважаться використати ядерну зброю на полі бою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський прокоментував ядерні загрози путіна та ситуацію на Запорізькій АЕС.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті