Вже 135 тисяч українців залучені до "Армії відновлення"

Із початку старту проєкту «Армія відновлення» до виконання суспільно корисних робіт залучили 135 тис. безробітних. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки 28 травня.

«Проєкт “Армія відновлення” ми запустили восени 2022 року, щоб фінансово підтримати людей, які тимчасово втратили роботу, та залучити їх до відбудови країни. Люди мають можливість долучитись до виконання суспільно корисних робіт і отримувати за це оплату, яка є вищою, ніж середній розмір виплат допомоги з безробіття. Загалом учасники “Армії відновлення” заробили за виконання суспільно корисних робіт майже 1 млрд грн», - зазначила заступник міністра економіки України Тетяна Бережна.

На сьогодні суспільно корисні роботи здійснюються у 19 регіонах країни. Серед найбільш активних учасників проєкту: Харківська область - видано 23 850 направлень, Донецька область - 16 300 направлень, Київська область - 15 000 направлень, Чернігівська область - 14 800 направлень та Полтавська область - 14 500 направлень.

Як повідомлялося, види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Військове командування разом з військовими адміністраціями визначає, які роботи потрібні в регіоні, повідомляє про це службу зайнятості, яка пропонує безробітним долучитись до виконання таких робіт. З цими людьми укладають строковий трудовий договір. Із 1 квітня 2024 року заробітна плата за виконання суспільно корисних робіт зросла до 12 000 грн за повний відпрацьований місяць.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті