Апофеоз цинізму: Лавров заявив, що Росія «захищає права людей», території їй не потрібні

Лавава російського МЗС Сергій Ларов заявив, що під час врегулювання «конфлікту» (так Росія називає війну) в Україні треба зрозуміти, що головне в цьому питанні є «захист прав людей», а не «територіальні розміни». Відповідну заяву він зробив 9 вересня за підсумками засідання Стратегічного діалогу Росія - Рада співробітництва арабських держав Перської затоки, - пишуть росЗМІ.

Відповідаючи на запитання про можливість проведення мирної конференції щодо України в Саудівській Аравії, Лавров зазначив, що йдеться не про те, де і в якому колі зібратися, а про те, що обговорювати.

Обговорювати заклики до припинення вогню і «територіальних обмінів», за словами Лаврова, несерйозно.

«Проблема не в територіях, проблема в правах людей, які були розтоптані законодавчо», - сказав він, додавши, що про права людей у жодній із мирних ініціатив, які “плавають у політичному просторі”, не згадується.

Лавров запевняє, що Росія захищає людей, і всім, хто виявляє інтерес до сприяння врегулюванню, слід осмислити це. «І зробити це безпосередньою частиною своєї практичної роботи», - порекомендував він.

Нагадаємо, що війна Росії проти України призвела до сотень тисяч військових втрат з обох сторін і десятків тисяч убитих і поранених мирних жителів України.

У період із 24 лютого 2022 року, коли розпочався збройний напад Російської Федерації на Україну, до 29 січня 2023 року Управління Верховного комісара ООН із прав людини (УВКПЛ) зареєструвало 18 657 постраждалих серед мирних жителів в Україні: 7 110 вбитих і 11 547 поранених.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті