ЗСУ відбили вісім атак, росіяни пошкодили інфраструктуру 20 населених пунктів - Генштаб

Українські військові відбили вісім атак російських окупантів за поточну добу, загарбники пошкодили інфраструктуру 20 населених пунктів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у щоденному зведенні станом на 18.00 18 вересня.

Росіяни продовжують зосереджувати зусилля на спробах повного захоплення Донецької області, організації оборони та утриманні окупованих територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Обстрілюють позиції українських військ вздовж лінії зіткнення, проводять заходи щодо перегрупування своїх підрозділів на окремих напрямках, вводять резерви та не припиняють ведення повітряної розвідки.

Окупанти продовжують завдавати ударів по помешканнях мирних мешканців та об’єктах цивільної інфраструктури.Протягом 18 вересня ворог завдав 3 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснив понад 40 обстрілів з РСЗВ по об’єктах на території України.

Постраждала інфраструктура понад 20 населених пунктів, зокрема це - Краматорськ, Сіверськ, Серебрянка, Дворічна, Кам’янка, Спірне, Верхньокам’янське, Красногорівка, Новомихайлівка, Нескучне, Полтавка, Успенівка, Миролюбівка, Біляївка та Високопілля.

Загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України залишається.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін немає.

На інших напрямках загарбники вели обстріли з танків, мінометів та артилерії, а саме:

на Сіверському напрямку - в районах населених пунктів Гута-Студенецька Чернігівської області та Рожковичі, Соснівка і Катеринівка Сумської областей;

на Слобожанському напрямку - в районах населених пунктів Гоптівка, Стрілеча, Козача Лопань, Кудіївка, Висока Яруга, Вовчанськ, Гатище, Бударки, Куп’янськ та Миколаївка;

на Краматорському напрямку - Крива Лука, Пискунівка, Райгородок, Білогорівка, Озерне, Григорівка;

на Бахмутському напрямку - Миколаївка, Сіверськ, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Нью-Йорк, Яковлівка, Зайцеве та Майорськ;

на Авдіївському напрямку - Костянтинівка, Авдіївка, Кам’янка, Опитне, Первомайське, Карлівка та Водяне;

на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілам піддалися близько 25 населених пунктів. Зокрема, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Микільське, Кам’янське, Залізничне та Новопавлівка.

На Південнобузькому напрямку росіяни завдавали вогневого ураження по всій лінії зіткнення. Обстрілам піддалися понад 30 населених пунктів. Серед них - Українка, Мирне, Квітневе, Новоросійське, Кобзарці та Ольгине.

На тимчасово захопленій території Луганської області, зокрема в Біловодському районі, оголошено новий набір до так званих "підрозділів МВС". Повідомляється, що після значних втрат у боях, більшість штатних співробітників втекли або дезертирували на територію РФ.

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті