ЗСУ відбили численні атаки окупантів на Донбасі, бої на двох напрямках продовжуються

Збройні сили України за добу відбили атаки росіян на десяти напрямках, бої за Кодему та Зайцеве все ще продовжуються. Про це 7 серпня повідомляє Генштаб.

"На Бахмутському напрямку ворог вів штурм на напрямках Володимирівка - Яківлівка, Покровське - Бахмут, Відродження - Вершина, Новолуганське - Зайцеве. Українські воїни утримали позиції і відкинули окупантів назад, але вони продовжують наступ на напрямках Новолуганське - Кодема, Травневе - Кодема Семигір'я - Зайцеве, бойові дії продовжуються", - повідомили військові.

Крім цього, під Бахмутом окупанти вели обстріли самого міста, а також Костянтинівки, Соледара, Зайцевого, Яковлівки, Шумів, Кодеми, Білогорівки, Іванівки, Веселої Долини та Бахмутського. Завдав авіаудари поблизу Зайцева та Бахмута.

Окупанти намагалися наступати також на Слов'янському, Краматорському та Авдіївському напрямках. Проте атаки на Богородичне та Долину, Верхньокам'янське, Красногорівку, Авдіївку та Піски українські захисники успішно відбили.

Окрім спроб штурмових дій, рашисти також вели обстріли Великої Комишувахи, Бражківки, Вірнопілля, Сулигівки, Карнаухівки, Рідного, Дібрівного, Грушувахи, Богородичного, Норцівки та Залимана під Слов'янськом. На цьому напрямі також робилися спроби використати комплекси радіоелектронної боротьби.

На Краматорському напрямку були обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Краматорськ, Карпівка, Сіверськ, Верхньокам'янське, Переїзне, Григорівка, Донецьке, Райгородок, Званівка та Івано-Дар'ївка. Літаками штурмової авіації окупанти завдали авіаудару біля Спірного.

На Авдіївському напрямку окупанти робили обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Авдіївка, Павлівка, Піски, Шевченка, Нетайлове, Невельське, Олександропіль та Нью-Йорк. Наносили авіаудари біля Микільського, Кам'янки, Авдіївки, Володимирівки та Мар'їнки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках були обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Полтавка, Степове, Трудове, Новомихайлівка, Білогір'я, Новоандріївка, Новопіль, Володимирівка, Новосілка, Мала Токмачка, Времівка, Оріхів, Залізничне. Ворожа авіація діяла неподалік Веселого, Новоданилівки, Малих Щербаків і Новосілки.

Нагадаємо, що Інститут вивчення війни повідомив, що заяви окупантів про захоплення Пісків не відповідають дійсності.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті