Встановлено імена майже 55 тис. російських військових, загиблих під час вторгнення в Україну - ЗМІ

Імена 54 763 російських військових, загиблих під час вторгнення в Україну, вдалося встановити Бі-бі-сі спільно з виданням «Медіазона» (визнана в РФ «іноагентом») і командою волонтерів. 

Зазначається, що кількість підтверджених щотижневих втрат РФ знову зростає на тлі триваючого наступу російських сил на Харківському напрямку.

За останні два тижні підтвердилася загибель ще 1117 осіб. Найбільша категорія втрат - це, як і раніше, ув'язнені, які поїхали на фронт із російських колоній. На них припадає 20% усіх встановлених втрат російської сторони.

"14% відомих нам загиблих були добровольцями, тобто прийшли в збройні сили вже після початку вторгнення і підписали контракт за своїм бажанням. Добровольці - найшвидше зростаюча категорія втрат на даному етапі. З жовтня кількість загиблих не опускається нижче 75 осіб на тиждень", - повідомляє Бі-бі-сі в Телеграм.

У повідомленні уточнюється, що з початку вторгнення РФ втратила в Україні 3562 офіцери, зокрема 415 осіб у званні від підполковника.

Як повідомлялося, українські військові за добу ліквідували близько 1390 осіб особового складу ворога. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 31.05.24 становлять близько 507 650 осіб убитими та пораненими.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті