Ворог намагається прорвати оборону і вийти до Курахового та Покровська - Сирський

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський протягом двох днів перебував на позиціях українських військових, які обороняють Покровський та Курахівський напрямки. Про це він повідомив у Фейсбук 6 травня.

Він зазначив, що наразі це напрямки головного удару росіян. 

"Саме тут зосереджені основні ударні сили ворога, який намагається прорвати оборону наших військ та, розвиваючи успіх, вийти до великих населених пунктів Курахове та Покровськ", - написав Сирський.

За його словами, завданням українських захисників є утримати займані рубежі, завдати максимальних втрат ворогу та виснажити його, аби виграти час для підготовки резерву.

"Маючи від самого початку чисельну перевагу в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, противник щоденно атакує позиції наших військ. Наша задача в цих умовах - утримати займані рубежі та позиції, вогнем артилерії, ударними БПЛА та всіма засобами завдати максимальних втрат ворогу, виснажити його, тим самим зірвати ворожі плани і виграти час для формування та підготовки наших резервів", - написав головком ЗСУ.

Також він повідомив, що провів роботу з командирами підрозділів.

"Під час роботи з командирами бригад та їх підлеглими прийняв всі необхідні рішення щодо посилення оборони резервами, виділення додаткової кількості ракет, боєприпасів, засобів РЕБ та БПЛА. Впевнений, це допоможе нашим підрозділам успішно відбивати атаки противника та завдавати йому суттєвих втрат", - написав Сирський. 

Крім того український головнокомандувач з нагоди Дня піхоти вручив відзнаки і нагороди кращим воїнам, які відзначилися в боях з росіянами.

Нагадаємо, у Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що головною метою росії в Україні на 2024 рік залишається повне захоплення Донецької та Луганської областей. 

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті