Ворог максимально активний на Покровському та Курахівському напрямках, саме там відбулась половина боєзіткнень - Генштаб

Максимальна активність ворога спостерігалась на Покровському та Курахівському напрямках протягом дня 8 червня. Про це йдеться в оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на 20:00 8 червня. 

"Від початку доби на фронті відбулося 67 бойових зіткнень, понад половина із них – на Покровському та Курахівському напрямках", - йдеться в повідомленні.

На Куп’янському напрямку наші воїни загалом відбивали сім атак загарбників. Триває один бій поблизу Синьківки. Авіаударів російські терористи завдали по районах населених пунктів Степова Новоселівка і Куп’янськ - скинули по чотири керованих авіабомби. А НАРами (некерованими авіаційними ракетами) російські терористи обстрілювали Новоєгорівку.

На Покровському напрямку ворог вже здійснив 27 спроб прорвати нашу оборону. 19 атак відбито. Бойові зіткнення тривають у районах Новоолександрівки, Новопокровського та Новоселівки Першої. Підтверджені втрати противника на напрямку на даний час складають безповоротними 134 особи, ще 175 російських окупантів поранено. Знищено чотири артсистеми та чотири автомобілі. Пошкоджено танк, міномет та сім ворожих автомобілів.

На Курахівському напрямку в районі Красногорівки і Георгіївки українські воїни відбивають п’ять атак противника. Загалом росіяни здійснили 10 спроб просунутись вперед. Під час них сьогодні загарбники втратили 30 осіб вбитими та пораненими. Інформація уточнюється. Також наші воїни знищили ворожу гармату, два автомобілі, танк, інженерну машину розгородження та дві одиниці ББМ.

На Времівському напрямку ворог намагався покращити тактичне положення у районах Старомайорського і Завітного Бажання. Безуспішно. Завдав авіаудару чотирма КАБами по району Єлизаветівки.

На решті напрямків - без особливих змін. 

Раніше повідомлялось, що ситуація на Покровському напрямку залишається макимально напруженою, там відбулось 40% сьогоднішніх ворожих атак.

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті