Волонтери - переселенці з окупованих Пологів Запорізької області, які надають реальну допомогу землякам, отримали нагороди

Волонтери благодійного фонду "Світ. Україна. Пологи" - переселенці з окупованих Пологів Запорізької області, які наразі працюють в обласному центрі - отримали нагороди від Президента України Володимира Зеленського та голови Запорізької ОВА Івана Федорова. Про це повідомила Запорізька ОВА на своєму сайті 2 липня. 

"Благодійний фонд "Світ. Україна. Пологи" працює з квітня 2022 року. За цей час волонтери фонду роздали понад 260 тисяч гуманітарних наборів жителям прифронтових громад Пологівщини та вимушеним переселенцям, які проживають в Запоріжжі та Дніпрі. Доставили і 15 тисяч тонн води в громади, що постраждали внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС. Голова Запорізької ОДА Іван Федоров відзначив колектив благодійного фонду "Світ. Україна. Пологи" почесною грамотою. Волонтерів Дмитра та Тетяну (прізвища переселенців не зазначаються. - "ОстроВ") нагородив медалями "За розвиток Запорізького краю", а засновника фонду Дениса Крилова –  відзнакою Президента України "Золоте серце", - сказано в повідомленні.

"Для тих, хто виїхав з окупованої території, дуже важко знайти енергію, щоб почати життя спочатку та допомагати іншим людям. Але волонтери фонду "Світ. Україна. Пологи" змогли це зробити, бо у кожного з них  золоте серце. Разом ми наближаємо нашу перемогу", - підкреслив Федоров.

Уточнюється, що нагороджений волонтер Дмитро - житель Поліг. Після окупації рідного міста потрапив у полон до окупантів. Вони не тільки катували чоловіка, але й відправили на примусові роботи. Після місяця тортур Дмитра відпустили. Тиждень він приходив до тями, а потім на велосипеді виїхав до Запоріжжя. З собою прихопив лише невеличкий рюкзак. Він працює в благодійному фонді "Світ. Україна. Пологи".

"Найчастіше доводиться пакувати та вантажити гуманітарну допомогу. Ми виготовляємо і тару для води. Після підриву Каховської ГЕС чистої питної води дуже не вистачає в багатьох громадах", - цитуються в повідомленні слова Дмитра.

Тетяна, яка також отримала нагороду - теж жителька Поліг, до війни працювала на місцевому підприємстві. Нині живе в Запоріжжі і працює в благодійному фонді "Світ. Україна. Пологи".

Раніше повідомлялось, що для мешканців населених пунктів Запорізької області, де є дефіцит питної води, закуплять додаткова насосне обладнання.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті