Внаслідок обстрілів Краматорска та села Шахове є одна загибла та 10 поранених, серед яких 2 дітей - прокуратура

Внаслідок обстрылу Краматорська вдень 23 вересня є одна загибла та 10 поранених, серед яких 2 дітей, розпочато розслідування. Про це повідомляє у Телеграм Донецька обласна прокуратура. 

Як повідомляється, 23 вересня 2024 року російська армія вдарила, ймовірно, «ФАБ-250 УМПК» по с. Шахове Покровського району. В результаті влучання засобу ураження по приватній забудові 7 осіб зазнали поранення, серед них 2 неповнолітніх.

"Крім того, зс рф обстріляли м. Краматорськ. Другий день поспіль ворог завдає ударів по місту, попередньо, застосовуючи РСЗВ «Торнадо-С» з касетною бойовою частиною. Під час атаки посеред вулиці загинула 48-річна жінка, а її чоловік 48 років та 61-річний мешканець дістали поранення. Ще одну жительку 56 років травмовано в оселі", - йдеться у повідомленні. 

У населених пунктах пошкоджено житлові будинки, магазини, адмінбудівлі, гаражі. 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, вдень 23 вересня у Краматорську пролунали вибухи, в ОВА повідомили про зонайменше однго загиблого. 

 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті