Війна в Україні завершиться за корейським сценарієм - Вучич

Президент Сербії Александар Вучич вважає, що війна в Україні завершиться за корейським сценарієм. Заяву Вучича наводить nsuzivo.rs, - пише "ЄП".

Сербський президент сказав, що зрештою в Україні буде мир, та зараз "йде сильна боротьба за кожне село". 

"Корейський сценарій буде досягнутий, і він не матиме рішення протягом 10, 20 чи 30 років, і це буде фундаментальне вирішення конфлікту в Україні", – вважає Александар Вучич.

Він сказав, що питання України стало менше цікавити населення США, й Америка зрештою думатиме про свої інтереси.

"Великі дослідження провели у США, і для них питання України стоїть лише на дев'ятому місці. Америка буде жорстко боротися з Росією в Україні, але вона також дбатиме про свої інтереси", – сказав Вучич.

Він також додав, що "нерозумно недооцінювати російську армію", як і російську економіку, "яка не відчула наслідків (санкцій та війни)".

Нагадаємо, сербська сторона відмовляється підтримувати санкції ЄС проти Москви, але, за неофіційною інформацією, через посередників продає Україні зброю.

За оцінками, з повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році сербський експорт боєприпасів, які потрапили до України через третіх осіб, становить близько 800 млн євро.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті