Відновлення Черніговщини: Зеленський з віце-канцлером Німеччини проінспектували роботи на мостовому переході через Десну

Президент України Володимир Зеленський у межах робочої поїздки в Чернігівську область провів зустріч із віце-канцлером, міністром економіки та захисту клімату Федеративної Республіки Німеччина Робертом Габеком, який перебуває в Україні з візито, - повідомляє 3 квітні пресслужба ОПУ.

Глава держави зазначив, що відвідання Чернігівщини віце-канцлером Німеччини важливе з огляду на започаткування торік президентами двох держав програми патронату над муніципальним партнерством України та ФРН.

«Сьогодні ми дуже мотивовані деокуповувати нашу країну», – акцентував Володимир Зеленський.

Президент України привітав готовність представників ділових кіл ФРН і німецьких підприємств долучатися до відбудови нашої країни. Було наголошено на важливості підтвердження німецькою стороною страхування ризиків для бізнесу, який готовий інвестувати в Україну вже зараз.

Зокрема, під час перебування на Чернігівщині Володимир Зеленський разом з віце-канцлером Німеччини ознайомився з перебігом відновлювальних робіт на мостовому переході через річку Десна (Київський міст) та презентацією проекту відбудови інших мостопереходів у Чернігівській області.

Міст було зруйновано 23 березня 2022 року внаслідок російського авіаудару. Нині в'їзд до Чернігова здійснюється через тимчасову понтонну переправу.

Главі Української держави та віце-канцлеру Німеччини розповіли про плани щодо облаштування тимчасового проїзду наявним мостом та будівництва поруч нового мосту на дві смуги руху. Надалі заплановано розібрати наявний міст і спорудити поруч новий.

Німецькій стороні було запропоновано розглянути можливість фінансової підтримки відновлення мостової інфраструктури регіону.

Загалом унаслідок повномасштабного російського вторгнення на Чернігівщині було зруйновано або пошкоджено 35 штучних споруд і мостів.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті